Skip to main content

Voor een frisse wind en nieuwe energie in uw team

Optimale samenwerking door verschillen in het team efficiënt te benutten

Teamwork en leiderschap

Training Teamwork

Aandacht voor strategische ontwikkeling van een team is goud waard. Waar collega’s in een open sfeer met elkaar omgaan, ontstaat er meer werkplezier en betere resultaten in de samenwerking. Door zicht te krijgen op de eigen communicatie stijl en die van anderen leren teamleden de kunst van aansluiting in plaats van kortsluiting.

Onder het motto: “Teamwork: verschillen herkennen, waarderen én effectief inzetten” biedt Appareant teamtrainingen afgestemd op uw bedrijfscultuur en branche. Deze bestaan uit korte praktijk gerichte trainingen met steeds een gerichte opdracht voor de werksituatie. Hierbij wordt o.a. gebruik gemaakt DISC analyses van DISC Factor.

Certificaat DISC Factor

Training praktisch leiderschap

Ontwikkeling van leiderschap leidt tot een beter presterend team.

Onder het motto:” Mensen doen de juiste dingen, goed en met plezier” geeft Appareant praktische leiderschapstrainingen.

De training begint met een persoonlijke analyse en een individueel gesprek over de eigen communicatiestijl. Vervolgens worden andere stijlen besproken en krijgen deelnemers praktijkgerichte opdrachten om aan te sluiten bij andere stijlen. Tijdens de sessies vinden leidinggevenden een duidelijk antwoord op de volgende vragen: Wat motiveert mij en wat motiveert degenen aan wie ik leiding geef? Vervolgens:

  • maken zij  een analyse van de werksituatie,
  • stellen na iedere sessie concrete doelen om hun leiderschap te ontwikkelen
  • ontvangen een praktisch format om na de training de ontwikkeling van hun leiderschap en het effect op het team te toetsen.

Duur van de training:

  • 45 minuten persoonlijk gesprek analyse
  • 3 x trainingssessie van 2 uren per keer
  • verspreid over 3 tot 6 weken
  • tussentijds werk specifieke opdrachten.

Reviews

PMC praktisch leiderschap

“Erg bruikbare cursus, heel praktijk gericht én effectief.”

“Ik heb geleerd te reflecteren op iemands gedrag”

Team senior operators PMC

Teamleader Top Dutch Solar Team 2021 Marokko

We zijn dankbaar dat Saskia Oosterhoff van Appareant twee DISC-sessies voor ons heeft gefaciliteerd. Het leren over de vier verschillende werkstijlen hielp ons om elkaars gedrag beter te begrijpen en deed ons beseffen dat ieder van ons belangrijk zal zijn tijdens de Solar Challenge Marokko. We hoeven niet allemaal op precies dezelfde manier te werken om een goed team te zijn - het belangrijkste is om hetzelfde doel te delen en er samen naartoe te werken terwijl we elkaars verschillen accepteren. Met deze nieuwe waardering voor ons team kunnen we niet wachten om onze kracht in de woestijn te bewijzen!

Aymar Berkel
Team leader Top Dutch Solar Racing

Meer weten?

Bent u geïnteresseerd in Appareant als HR adviseur, of wilt u meer weten over onze HR dienstverlening? Neem dan gerust contact met ons op. In een vrijblijvend kennismakingsgesprek bespreken we graag de situatie binnen uw bedrijf en nemen we de mogelijkheden met u door.

Cookies

Voor een goed werkende pagina dient u de cookies te accepteren.